понеделник, 11 януари 2010 г.

Международната градинa Крал Абдула


На безплодна пустиня в Саудитска Арабия, британски инженери и учени са за изграждане на величествен купол удоволствие пет пъти по-голям от Eden Project Корнуол. По-голямата, градина, обхванати "от вековете" ще пресъздадете от 400 милиона години история на растения на планетата, дървета и цветя.
В купола - близо Рияд, столицата - ще покрие повече от 24 акра и се превърне в най-големите световни закрито градина. Растения от ключовите ботаническа епохи, ще се отглеждат и се показват в седем секции в два заключване, във формата на полукръг заграждения.



Проектът - тичам на възобновяемите енергийни източници и с помощта на малко вода - е предназначен за съживяване на туризма.
"Посетителите ще пътуване във времето, от девонски период преди 410 милиона години, през епохи като карбон с плиоценски и днес", заяви купола's дизайнер, Ник Сладки на архитектите Великобритания Бартън Willmore. "Ще има дори и да бъде" Джурасик парк ", но без да се динозаври."




"По същество, ние ще взема едно парче земя и да се покаже как тя се превърна и растения са се развивали и разнообразна в цялата история на Земята. А някои от тези промени са поразителни. Тази част на Саудитска Арабия може да бъде пържено и парене горещо днес - температурата е 54C миналата седмица - но имаше моменти, когато реките течеше и прохладни гори процъфтяват тук. Посетителите ще може да преживее всичко това. "




Основната цел на крал Абдула Международния Гардънс "е да се даде Рияд чувство на културното gravitas, поддръжниците му иск. Въпреки, че една от основните градове в света, Рияд липсва музеи и други центрове. Това е добре снабдени с магазини за обилно богати и нищо друго.





Проектиране ambitiious такова предприятие не е било лесно, все пак. Поддържане на различни градините "еко-системи за охлаждане през лятото мехури Саудитска топлина е основен главоболие. "Не можем просто да стик в огромен климатик да инжектират големи количества от студен въздух," Сладки каза. "Текущите разходи биха били огромни и той ще изпрати на погрешните екологично послание. Вместо това ние изградихме особено високи куполи. В някои точки, те ще достигне до повече от 120 фута Горещ въздух ще изплуват на повърхността и капан хладен въздух в долната част. Тогава ние ще трябва сравнително скромни суми на климатик за охлаждане на градините на нивото на земята. "

Всяка от седемте среди вътре в 100 млн. паунда сграда, Който ще се превърне в най-големите световни тефлон строителство, ще се захранва от възобновяеми източници, главно вятърна и слънчева енергия, докато водата ще се съхраняват в подземни резервоари под купола.

"Посетителите ще започнат флорални разходка време на девонски период преди 410 милиона години," каза д-р Павел Kenrick, един paleobotanist в Природонаучния музей, Лондон, и научен ръководител на проекта. "В онези дни, не растения нараства над коляното височина. Така че ние ще използваме мъхове и лишеи и да ги развиват върху скалите кръг огромен изкуствен гейзери .. "

След това каза Kenrick, посетителите ще изпитате карбон период, "Джурасик парк", състоящ се от светлина гори на иглолистни дървета; Креда ера, когато първите цветя процъфтява; Zenozoic на възраст, когато първите треви появи и най-накрая епоха плиоцена, с riverbeds и светлина гори.




Собственик: Рияд на Съвета
Бюджет: Оценка на $ 800 милиона
Обхват на работа: Проектът призовава за проектиране и изграждане на 24 акра удоволствие купол, включващи 400 милиона години история на растения, дървета и цветя. Растения от ботаническа епохи ще се отглеждат и се показват в седем секции в две външно формата на полукръг, заграждения. Паркът тема ще се използват главно възобновяема енергия слънчева и вятърна енергия и минимален вода и ще бъде построен в близост до магистрала Джеда в Рияд.
Статус: Подробна дизайн на подписания договор. Подготовка на сайта ще започне през септември тази година.






Няма коментари:

Публикуване на коментар